Over ons

Hoe het begon

Voor Arie de Leeuw, geboren en getogen op een boerderij in Schoonrewoerd, was het geen grote stap om in 1981 de verkoop van melkmachines in te gaan.

Op een boerderij gaat niet alles vanzelf. Het is vaak nodig om te improviseren en het is vanzelfsprekend dat er geen discussie is of het glas half leeg of half vol is maar dat er naar de kraan wordt gezocht om het glas te vullen. Zo werkt dit ook in de verkoop van melkmachines.

Arie de Leeuw B.V. begon op 1 april 1981 in Hoornaar met vijf mensen. Een aantal dat al snel steeg toen in 1982 het dealerschap van van Asperen uit Bleskensgraaf werd overgenomen.
De keuze om te specialiseren in de inrichting van veestallen werd toen reeds gemaakt.     

In 1998 werd het dealerschap van Gijsberts uit Zoelmond overgenomen en hiermee steeg het aantal medewerkers naar vijftien. Naast de melkmachine diende de melkrobot zich aan. De melkrobot die om anders-gespecialiseerde monteurs vroeg. De overname van de Manus-melkmachine-activiteiten in ons dealergebied volgde dan ook in 2007.

Het pand in Hoornaar werd te klein en heeft in oktober 2019 plaatsgemaakt voor ons nieuwbouwpand te Gorinchem. Met dit nieuwe pand is Arie de Leeuw B.V. klaar voor de toekomst!

Toen
Nu

Waar we nu staan

Per 1 januari 2024 hebben we de verantwoordelijkheid voor het dealergebied van v.d. Linden uit Harmelen overgenomen. Deze ontwikkeling geeft ons een stevigere positie in de markt en daarnaast kunnen we met een gespecialiseerd team van ca. 35 medewerkers, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar staan! Ondanks onze groei blijven we een hecht familiebedrijf met korte communicatielijnen en een sterke betrokkenheid bij onze medewerkers.

Inmiddels staat de tweede generatie De Leeuw aan het stuur, wat niet betekent dat de eerste generatie (geboortejaar 1957) al gaat stoppen. Als familie streven we naar stabiele continuering van de bedrijfsvoering, waarbij vertrouwen en klanttevredenheid centraal staan.  We zijn trots op wat we hebben opgebouwd en kijken we met enthousiasme uit naar de toekomst.

We zijn trots op wat we hebben opgebouwd en kijken met enthousiasme
uit naar de toekomst!